Despre autor

Mă numesc Cristian Ciobanu și studiez geografia mentală din 2007.

În septembrie 2011 am susținut prezentarea publică a doctoratul cu titlul „Studiu de geografie mentală în municipiul București”. Lucrare publicată în 2013 la editura Paideia.

Sunt interesat în general de ramurile mai puțin cunoscute ale geografiei. Cele care demonstrează că geografia este mai mult decât altitudinea reliefului și numărul populației: Geografie Imaginativă, Geoteologie, Geocritică și altele

Din 2012 locuiesc în Țara Hațegului, unde mă ocup de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, arie protejată administrată de Universitatea din București.  Preocupările mele științifice includ în principal „Percepția spațiului folosită în interpretarea patrimoniului” și „Geografia sacră a Țării Hațegului

Din 2015 sunt parte a grupului Caleidoscop care are ca obiectiv coagularea interdisciplinară a studiilor despre spațiul altfel.

Contact:

ciobanu.cristian@yahoo.com

6 comentarii la “Despre autor

 1. Îmi iau permisiunea să emit o apreciere specială.Mărturisesc un mare interes pentru geografia sacră a Țării Hațegului și a întregului spațiu determinat între Hațeg,Simeria și Dealul Grădiștii.V-aș fi deosebit de recunoscător…Dan Mocănescu

 2. Buna ziua,

  Am cautat lucrarea dumneavoastra de doctorat pe Internet, dar din pacate nu am gasit decat un rezumat al acesteia pe siteul facultatii.

  Poate fi downloadata de pe acest site de undeva…..poate nu am gasit eu link-ul catre ea.

  Multumesc!

  • Bună,
   Lucrarea se găsește la biblioteca Facultății de Geografie și probabil și la alte biblioteci.
   Între timp a apărut și cartea București – O geografie mentală la editura Paideia. Se găsește la Cărturești, Eminescu și probabil altele.
   Dacă aveți nevoie de lucrare în scopuri științifice vă pot trimite varianta electronică.

 3. Felicitări pentru prestația convingătoare de azi de la TVR 2.
  Mă bucur nespus de mult că un geograf bucureștean s-a acomodat atât de repede în Țara Hațegului și mă întreb mereu cum de eu, un geograf născut pe ruinele Ulpiei Traiane, nu mă simt acasă în București nici după 50 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s