3 comentarii la “Bine ați venit

  1. Interesanta descrierea „intre geografie si psihologie”, caci eu as zice ca le foloseste urbanistilor si arhitectilor in mod special acest tip de studii. Gasesc foarte util blog-ul dumneavoastra.

    • Obiectele de studiu ale tuturor disciplinelor s-au diversificat și complicat atât de mult încât este imposibil de ajuns la rezultate complete fără interdisciplinaritate. Geografia mentală este deschisă, folosește și se folosește de sociologie, urbanism, arhitectură, psihologie, biologie, teologie etc etc etc. Mă bucur că blogul este de folos!

  2. Te felicit Cristian pentru numarul mare de respondenti la care ai ajuns, e impresionant fie si pentru un studiu on-line. Putine studii ating pragul de reprezentativitate. Intrucat eu am abandonat aceasta directie de cercetare (din pacate nu putem sa ne ocupam de prea multe directii si sa o facem si bine) ma bucura preocuparile tale si as vrea sa te ajut oarecum in a-ti continua demersurile punandu-ti la dispozitie niste minusuri deja identificate in teoria asupra hartilor mentale (mai exact, niste reprosuri care se aduc metodelor de extragere si care nu foloses corect nici argumentele din geografie si mai ales, nici pe cele din psihologia cognitiva – cineva care termina ambele specializari poate controla mult mai usor corectitudinea acelor argumente) si combatute cu argumente – poate vei aduce la zi dezbaterea si vei continua aceasta ”cruciada” teoretica, pentru ca e destul de evident, ca, nu exista metode mai accurate de a extrage din prelucrarile cognitive decat cele utilizate deja (si daca sunt de la Lynch, chiar daca era 1960, nu inseamna ca sunt depasite acum, cu fMRI ul nu am ajuns inca acolo 🙂 so we stick to the optimum available 🙂 Acele contra-argumente le gasesti in articolul din Studia http://www.studia.ubbcluj.ro/arhiva/abstract.php?editie=GEOGRAPHIA&nr=1&an=2008&id_art=4946 (gasesti si articolele integral pe celalalt link). Cum nu putini mi-au spus ca traducerea (la vremea respectiva) in engleza a pierdut intelesul si teoria nu e usor de urmarit in traducere, daca chiar te mobilizezi sa ii combati iti pun la dispozitie articolul in romana dupa ceva cautari asidue. Te asigur ca state of the artul pe harti mentale era exhaustiv pentru vremea respectiva si pe geografie si pe psihologie cognitiva iar informal problemele ridicate in articol au fost ”recenzate” si de Dl. conferentiar Miu de la psihologie care dupa ce le-a citit mi-a spus ca nu vede nicio fisura in ceea ce sustin, din punct de vedere cogntitiv. Succes in continuare. Si daca ai nevoie de inca o voce care sa iti sustina punctul de vedere nu ezita sa apelezi, nu mai urmaresc directia respectiva de cercetare dar cercetare in geografie si psihologie continui sa fac ….
    Simona Malaescu (smalaescu@geografie.ubbcluj.ro pentru orice corespondenta viitoare)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s